Logo triathlon Geldrop

Algemene informatie

Na een mini fun triathlon van de zwem wedstrijdgroep van Thalassa in 2020 is het idee ontstaan om met 3 sport verenigingen uit Geldrop (Logo (lopen), TLM Dommelstreek (fietsen), ZV Thalassa (zwemmen) ) een grotere en breder gedragen fun triathlon neer te zetten in 2021. In januari 2021 zijn we met de 3 verenigingen aan de slag gegaan om dit evenement op zaterdag 4 september 2021 neer te zetten. Met de kennis van de 3 verschillende clubs in huis is de organisatie een leuk traject waar we elkaar makkelijk aanvullen en waar we in staat zullen zijn een hele mooie wedstrijd neer te kunnen zetten.

Omdat dit de eerste editie is zal dit nog geen officiƫle NTB (Nederlandse Triathlon Bond) wedstrijd zijn. Het plan is dat als deze wedstrijd aanslaat we er volgend jaar wel een officiƫle NTB wedstrijd van maken. Met de ervaring van de 3 verenigingen zullen we zeker een goed en veilig evenement neer gaan zetten, waarbij we wel de NTB wedstrijdregels hanteren.

Er zijn 2 series voor de achtste triathlon met per serie maximaal 45 deelnemers en er is 1 serie voor de mini triathlon met maximaal 30 deelnemers. De inschrijving zal open zijn totdat alle plaatsen zijn vergeven. Dus vol is vol. Bij de achtste triathlon mag je meedoen in estafette vorm (2 of 3 atleten), zie achtste triathlon estafette.

Het zwemmen gebeurt in het 50m buitenbad van de Smelen van Laco in Geldrop. Voor de achtste triathlon met maximaal 8 zwemmers per baan en bij de mini triathlon 6 zwemmers per baan. Zorg bij de inschrijving dat je aangeeft hoe hard je denkt te zwemmen. Dit zal helpen om baanindelingen te maken waar mensen met ongeveer dezelfde snelheid bij elkaar in de baan liggen. Dit maakt het zwemmen veel aangenamer omdat je dan veel minder vaak hoeft in te halen. Een zwem baan is 2,5 meter breed en er zal tegen de klok in gecirkeld worden. Bij het zwemmen krijg je een badmuts die je verplicht moet dragen. Dit is nodig zodat de jury je banen kan tellen.

Voor de overgang van zwemmen naar fietsen kan je of direct buiten het bad je schoenen aan doen, of dit kan gewoon in het parc ferme waar je fiets staat (dit wijkt een klein beetje af van een normale triathlon, waar dit altijd plaats vindt in het parc ferme) Dit is gedaan omdat afstand van zwembad naar parc ferme 130 meter is en zeker voor de jongere sporters is het fijn om de schoenen dan al aan te hebben.

Het fiets gedeelte gaat over fietspaden en over de weg in een ronde rond het Uilennest. Het is een verkeersluwe route, maar niet verkeersvrij. Let dus op, je bent een gewone verkeersdeelnemer in een wedstrijd als deze. Er zullen op alle kritische plaatsen verkeersregelaars staan om de atleten veilig te kunnen laten fietsen.

Het loop gedeelte is rond de ijzeren man en de finish is op de parkeerplaats van de Smelen.

Zorg van tevoren dat je de triathlon regels goed doorleest en begrijpt. Zorg ook dat je het parcours goed in je hoofd hebt zitten. Het is een aanrader om voor de wedstrijd het parcours een keer te verkennen. Onze website heeft een sectie met tips voor de onervaren triathleet, maar er is natuurlijk nog veel meer informatie te vinden op het internet. Bijvoorbeeld op de website van de Nederlandse Triathlon Bond.

We wensen alle atleten die mee doen een fantastisch leuke wedstrijd.

Onze verenigingen

Wij danken onze sponsoren!