Logo triathlon Geldrop

Algemene informatie

Na twee mooie triathlons in 2021 en 2022 gaan we nu voor de derde editie. Op naar een traditie. Ook dit jaar is de triathlon een officiële NTB wedstrijd. Met begeleiding van de NTB wordt de wedstrijd gehouden, We houden ons zoveel mogelijk aan alle NTB regels zonder het recreatieve karakter van onze triathlon te vergeten.

Met de ervaring van afgelopen jaar en de kennis bij de 3 verenigingen zullen we ook dit jaar een goed en veilig evenement neer gaan zetten.

Er zijn 3 series voor de achtste triathlon met per serie maximaal 48 deelnemers en er is 1 serie voor de mini triathlon met maximaal 48 deelnemers. De inschrijving zal open zijn totdat alle plaatsen zijn vergeven. Dus vol is vol. Bij zowel de achtste als de mini triathlon mag je meedoen in estafette vorm (2 of 3 atleten).

Het zwemmen gebeurt in het 50m buitenbad van de Smelen. Zorg bij de inschrijving dat je aangeeft hoe hard je denkt te zwemmen. Dit zal helpen om baanindelingen te maken waar mensen met ongeveer dezelfde snelheid bij elkaar in de baan liggen. Dit maakt het zwemmen veel aangenamer omdat je dan veel minder vaak hoeft in te halen. Een zwembaan is 2,5 meter breed en er zal tegen de klok in gecirkeld worden. Bij het zwemmen krijg je een badmuts die je verplicht moet dragen. Dit is nodig zodat de jury je banen kan tellen.

Voor de overgang van zwemmen naar fietsen kan je of direct buiten het bad je schoenen aan doen, of dit kan gewoon in het Parc Fermé waar je fiets staat (dit wijkt een klein beetje af van een normale triathlon, waar dit altijd plaats vindt in het Parc Fermé) Dit is zeker voor de jongere sporters is het fijn om de schoenen dan al aan te hebben.

Het fiets gedeelte gaat over fietspaden en over de weg in een ronde rond het Uilennest. Het is een verkeersluwe route, maar niet verkeersvrij. Let dus op, je bent een gewone verkeersdeelnemer in een wedstrijd als deze. Er zullen op alle kritische plaatsen verkeersregelaars staan om de atleten veilig te kunnen laten fietsen.

Het loop gedeelte is rond de vijver “de ijzeren man” en de finish is op de ligweiden van de Smelen.

Zorg van tevoren dat je de triathlon regels goed doorleest en begrijpt. Zorg ook dat je het parcours goed in je hoofd hebt zitten. Het is een aanrader om voor de wedstrijd het parcours een keer te verkennen. Onze website heeft een sectie met tips voor de onervaren triatleet, maar er is natuurlijk nog veel meer informatie te vinden op het internet. Bijvoorbeeld op de website van de Nederlandse Triathlon Bond.

We wensen alle atleten die mee doen een fantastisch leuke wedstrijd.

Onze verenigingen

Wij danken onze sponsoren!